—Seară de film UrbanEye în cadrul CoLAB

Data:9 noiembrie
Loc:Școala Gimnazială De Arte nr. 4 București

Acutizarea problemelor cu care se confruntă oraşul contemporan, caracterizate într-o măsură din ce în ce mai mare de interconectarea crizelor sociale, economice şi ecologice, cere asumarea unei abordări colaborative şi interdisciplinare, susţinută de acţiuni imediate, localizate în jurul unor construcţii socio-spaţiale.

studiobasar
În Bucureşti, privatizarea excesivă a oraşului a condus în ultimii ani la dispariţia spaţiilor de interacţiune accesibile tuturor, dublată de o devalorizare a formatelor de participare civică. Lipsa de resurse, de metode şi de reţele de acţiune întârzie cristalizarea unei viziuni colective pentru regenerarea socială şi spaţială a oraşului. În acelaşi timp însă, o serie întreagă de actori, grupuri, iniţiative locale sau instituţii, publice sau private, formale sau informale, încearcă să construiască soluţii ca o reacţie imediată la problemele vieţii în oraş, dar acţionează mai degrabă disparat şi de pe poziţii fragile.
În acest context, seria de acţiuni din cadrul proiectului CoLAB şi-a propus să schiţeze un model colaborativ de acţiune locală, ancorat într-o structură comunitară de cartier. CoLAB a funcţionat ca un cadru în care, atât locuitorii oraşului, cât şi ca profesioniştii au putut acţiona împreună ca parte a soluţiei, şi nu doar a problemei. Astfel, la finalul proiectului CoLAB, privim înainte şi ne întrebăm ce e de făcut şi cu cine pornim la drum? Şi de unde începem şi ce (încă) ne împiedică?

Vă aşteptăm să răspundem împreună la aceste întrebări în cadrul evenimentului final al proiectului CoLAB, ce va avea loc Vineri 9 Noiembrie, de la ora 18.30, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale de Arte nr.4, strada Maica Domnului 61-63, Sector 2, Bucureşti.

De la 18.30 vizionăm „Brooklyn Farmer” (2013 | 23 min | USA, regizor Michael Tyburski)
„Brookly Farmer” explorează provocările cu care se confruntă Brooklin Grange, un grup de fermieri urbani ce s-au încumetat să deschidă o fermă viabil comercial în mijlocul oraşului New York. În timp ce întreprinderea lor se extinde la un al doilea acoperiş, echipa se confruntă cu realităţile inerente operării celei mai mari ferme de acoperiş într-unul dintre cele mai mari oraşe ale lumii.

Intrarea este gratuită.

Credite:
CoLAB este un proiect coordonat de studioBASAR şi co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.
Găzduit de: Centrul Comunitar Tei.
Parteneri: UrbanEye Film FestivalAsociaţia Da’DeCe.