Seri de film UrbanEye @ Arhitectura.6 Sibiu 2016

Data:9 - 10 septembrie
Loc:Libraria Habitus și STRA Cinema, Muzeul De Etnografie Universala Franz Binder, Sibiu

UrbanEye, festivalul care vorbește despre oraș prin film, pregătește două proiecții în Sibiu, în cadrul evenimentelor Arhitectura.6. Cele două documentare au fost proiectate inițial în ediția din 2015 a festivalului, care a avut loc la București, și au fost printre preferatele publicului.

Vineri , 9 septembrie, Librăria Habitus (Piața Mică 4), ora 19:00

HEY NEIGHBOUR! (Turcia, 2014, 54’): “Oamenii locuiesc în rând acum” afirmă în film una dintre casele obișnuite din Istanbul despre clădirile de apartamente care au început să o înconjoare. Într-un oraș în care linia orizontului se schimbă de la o stradă la alta, oamenii care aleg să trăiască în continuare în case tradiționale nu îi pot înțelege pe cei care aleg să trăiască în turnuri înalte. Și nici vice-versa. Care este diferența între un mod de locuire pe orizontală și unul pe verticală? Ce se întâmplă când acestea sunt “vecine”?

Sâmbătă, 10 septembrie, ASTRA Cinema, Muzeul De Etnografie Universala Franz Binder (Piața Mică 11), ora 19:00

MICROTOPIA (Suedia, 2013, 52’): Filmul prezintă soluții pentru locuirea minimală, mobilă sau flexibilă. În același timp ridică diferite întrebări: cum schimbăm modul în care trăim pentru a răspunde necesităților contemporane? Cum putem ocupa cât mai puțin loc? E locuirea în spații foarte mici o utopie.

Intrarea este gratuită în ambele seri.

Programul complet al Arhitectura.6 la Sibiu este aici.