Seri de film UrbanEye la Shrinking Cities: After the Factory

Data:28 iulie 2016
Loc:MNAC, Bucuresti

UrbanEye Film Festival vă invită la proiecția „After The Factory” (r. Philip Lauri, 2012, 45’), un documentar care vorbește despre renașterea prin creativitate a două mari orașe industriale ale lumii: Detroit, USA și Lodz, Polonia. Proiecția va avea loc pe terasa MNAC, în contextul expoziției Shrinking Cities in Romania.

Detroit și Lodz sunt doar două exemple de orașe care au suferit un declin major în ultimii ani: companiile care le susțineau economia s-au mutat în altă parte, șomajul a atins cote istorice, iar oamenii au plecat. Orașele par părăsite. Dar ce se întâmplă cu ele acum? Ce vine după fabrică? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care le ridică documentarul. Răspunsul vine de la oameni. Actualii locuitori din Detroit și Lodz își reclădesc orașele prin creativitate, oferind o lecție despre tranziție. Ideile lor sunt transformarea necesară. Antreprenori, lideri ai comunității sau cetățeni obișnuiți au pornit un dialog care permite lumii să vadă cum niște giganți abandaonați pot deveni inovatorii care scriu regulile pentru următoarele generații de orașe.

After the Factory Film Trailer from Detroit Lives! on Vimeo.

Filmul este vorbit în limbile engleză și poloneză, cu subtitrare în limba engleză.

Înainte, în timpul și după film ne răcorim cu cele mai optimiste și raw sucuri din oraș, Urban Monkey. Avem și vin alb și gustări.

Intrarea este liberă!

Accesul la eveniment se face începând cu ora 20:45. Proiecția începe la ora 21:15, pe terasa de la ultimul etaj al Muzeului Național de Artă Contemporană.

Eveniment organizat de Asociația IDEILAGRAM și Asociația ARTA în dialog

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană