Între 1-5 noiembrie 2017 a avut loc ediția a patra a UrbanEye Film Festival ce a adus la București documentare premiate, filme în competiție, workshopuri și dezbateri despre orașele în care locuim.

Program
Filme
Secțiuni
Evenimente
Invitați
Galerie foto

Cea de-a patra ediție UrbanEye a pus accentul pe subiecte relevante și de actualitate, care aduc în discuție calitatea vieții într-un oraș, importanța spațiilor publice centrate pe pietoni, dreptul la locuire, necesitatea reconsiderării patrimoniului recent și land art. Festivalul a adus în premieră în România filme despre orașe și comunități din țări precum Liban, Cuba, Rusia, India, Danemarca sau S.U.A.

rsz_afis_ueff_2017_comunicat_de__presa_final

Programul a inclus filme emoționante și provocatoare, printre care s-a numărat „Taste of Cement” (2017, r. Ziad Kalthoum), despre povestea unor muncitori sirieni în exil, „Citizen Jane: Battle for the City” (2016, r. Matt Tyrnauer), despre Jane Jacobs, cea care a schimbat modul în care privim orașele sau „Troublemakers: the Story of Land Art” (2015 r. James Crump) despre figurile iconice ale land art-ului.

Ca și până acum, vizionările au fost urmate de discuții cu invitați speciali din România sau din străinătate. De notat în agendă nu au fost doar filmele, ci și evenimentele conexe, precum expoziția „Understanding Design”, ateliere de design și ateliere pentru cei mici sau tururi ghidate.

Pentru mai multe detalii, vizitați și pagina de Facebook UrbanEye Film Festival.

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociației „ARTA în dialog”, a patra ediție fiind finanțată în cadrul Programului cultural „București Oraș participativ” și co-finanțată de Ordinul Arhitecților din România din timbrul arhitecturii.

Parteneri