Festival 2015

UrbanEye Film Festival, ediția a doua: 11 – 15 noiembrie 2015

E oficial, încercuiți cu roșu datele din calendar: între 11 și 15 noiembrie, UrbanEye se întoarce la Cinema Elvira Popescu din București. Ajuns la a doua ediție, UrbanEye este primul festival din România care promovează discuția despre oraș prin intermediul filmului. De ce? Pentru a trezi interesul pentru oraș și arhitectură şi pentru a constitui o platformă care aduce împreună oamenii interesați de mediul în care trăiesc.

Ca și la prima ediție, festivalul va aduce pe ecranul cinematografului o selecție de filme, majoritatea în premieră națională, care urmăresc teme precum felul în care locuim în orașele lumii, urbanizarea sau patrimoniul recent.

O premieră a ediției din 2015 o reprezintă secțiunea dedicată producțiilor care abordează subiecte legate de realitatea românească. Filmele din această secțiune sunt alese în urma unei competiții deschise pe plan internațional, iar cel mai bun film va primi premiul UrbanEye.

Programul acestei ediții propune publicului și o serie de sesiuni Q&A cu regizori și personalități relevante pentru tema abordată, mese rotunde cu arhitecți, sociologi și cineaști, masterclass-uri dedicate liceenilor și ateliere pentru copii.

Mai multe detalii despre filme, invitați și eveniment, în curând. Urmăriți-ne aici, pe site, și pe pagina noastră de Facebook!

Urban-Eye-2015-Orizontal_modificat scrisul_Irina_18_10_2015

UrbanEye este o platformă de idei care, pornind de la legătura dintre film și oraș, deschide discuția despre locurile în care trăim prin organizarea anuală a Festivalului de Film UrbanEye și a altor evenimente de-a lungul anului.

Concept și organizare: Asociația Arta în dialog

Sponsor: Hansen

Parteneri: Ordinul Arhitecților din România, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Institutul Cultural Român, Institutul Francez, Cinema Elvira Popescu, Asociația VIRA, Asociația de-a arhitectura

Domnul de Rouă, The Plot, FabLab.

“UrbanEye – Despre oraş prin film“ este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”