Înscriere filme pentru premiul UrbanEye

site

Termen limită: 7 octombrie 2015

UrbanEye Film Festival invită creatorii independenți și pasionații de film, dar și casele de producție să înscrie în concurs filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană românească. Așteptăm filme în care orașul, arhitectura sau viața urbană din România sunt personajele, subiectele principale sau decoruri cu rol dramaturgic în construcția narativă.

Filmele nominalizate vor fi proiectate în această toamnă într-o secțiune specială a celei de-a doua ediții a festivalului internațional de film UrbanEye ( noiembrie 2015). În cadrul acesteia juriul va acorda premiul pentru cel mai bun film.

Pot fi înscrise în competiție filme din următoarele categorii: documentare, ficțiune, experimentale, animație, care abordează și interpretează creativ subiecte legate de contextul arhitectural-urbanistic românesc.

Pentru înscriere vă rugăm să parcurgeți Regulamentul și să completați Formularul de înscriere (disponibile accesând link-urile din acest paragraf).

Pentru alte informații vă rugăm să ne scrieți la: info@urbaneye.ro.

Proiectul UrbanEye a fost inițiat în 2014 ca platformă de discuție prin intermediul filmului, pe tema arhitecturii și a orașului, atât pentru profesioniștii din domeniu, cât și pentru publicul larg. Activitatea principală este organizarea primului festival de film din România care promovează discuția despre mediul construit și viața urbană. Începând cu ediția din acest an, UrbanEye încurajează realizarea de filme inspirate din realitatea arhitectural-urbană românească, printr-o secțiune specială în cadrul festivalului.

UrbanEye – Despre oraş prin film este un proiect cultural al asociației ARTA în dialog co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

image description
sigla AFCN